full screen background image

Guvernul amână majorarea indemnizaţiilor la demnitari

ponta     Guvernul va amâna majorarea indemnizaţiilor pentru demnitari, a anunţat Victor Ponta. Premierul a spus că el nu a fost de acord cu această creştere, că ştia însă că măsura este agreată şi de preşedintele Klaus Iohannis, scrie Mediafax.

Victor Ponta a intervenit cu acest anunţ într-o emisiune a postului B1 TV, după ce, în aceeaşi emisiune, şeful Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache, a afirmat că nu preşedintele Iohannis este cel care i-a cerut premierului interimar Gabriel Oprea să majoreze indemnizaţiile demnitarilor.

Astfel, a precizat Victor Ponta, Guvernul va adopta, săptămâna viitoare, o ordonanţă prin care majorarea indemnizaţiilor demnitarilor va fi amânată până la aprobarea noii Legi a salarizării unitare a bugetarilor.

Anterior, Dan Mihalache a fost întrebat dacă este adevărat ceea ce susţin surse din PSD, şi anume că Iohannis i-a cerut lui Oprea să majoreze indemnizaţiile demnitarilor, acesta răspunzând că nu este adevărat, că nu i-a cerut un astfel de act normativ, ci că preşedintele doar a arătat că este normal ca demnitarii să beneficieze de o remuneraţie corespunzătoare importanţei lor în stat.

Mihalache a adăugat că „unele partide sunt experte în a da pe surse anumite informaţii pentru a pasa responsabilitatea”.

El a mai arătat că Iohannis a fost informat de Oprea despre această măsură, dar că discuţia este mai veche şi că şi Ponta ştia de această iniţiativă, chiar premierul Ponta trimiţând, în luna martie, o propunere a grilei de salarizare.

La scurt timp după aceste afirmaţii, Victor Ponta a intervenit telefonic şi a afirmat că s-a săturat „de jocuri de doi bani pentru imagine”, că el nu a fost de acord cu majorarea indemnizaţiilor şi că Guvernul va amâna creşterea dacă şeful Cancelariei prezidenţiale se delimitează de acest demers.

Preşedintele şi premierul ar putea încasa, de luna viitoare, salarii de două ori mai mari decât până acum. Iar lefurile miniștrilor aproape se vor tripla. Sunt prevederi care apar într-o ordonanţă aprobată ieri, în şedinţa de guvern. O decizie luată în timp ce legea salarizării unitare – cea care stabileşte reglementări pentru toţi bugetarii din ţară – se află acum în dezbatere publică şi are drept termen de intrare în vigoare de-abia începutul anului viitor.

Salariul preşedintelui – 15.108 lei net

Salariul premierului – 15.108 lei net

Salariul preşedintelui IICCJ – 15.108 lei net

Salariul unui ministru – 13.365 lei net

Salariul unui şef de serviciu de informaţii – 13.365 lei net

Salariul unui consilier prezidenţial – 13.365 lei net

comments

comments