full screen background image

Un profesor a fost eliminat din examenul de definitivat, după ce a fost prins cu fiţuici

examen definitivat     353 de candidaţi ar fi trebuit să susţină, joi, proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ.

Dintre aceştia, 26 au fost absenţi, iar 62 s-au retras, în timpul examenului, din motive personale.

Centrul de examen este constituit la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava, iar toate informaţiile referitoare la desfăşurarea probei au fost afişate atât la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, cât şi la şcoala gazdă.

Comisia judeţeană a aprobat pentru un candidat susţinerea probei prin dictare, deoarece acesta a suferit un accident şi prezintă o plagă tăiată la mâna dreaptă.

Candidatul va fi repartizat singur într-o sală, iar unul dintre profesorii supraveghetori, cu o specializare diferită de cea a candidatului, va redacta lucrarea după dictare.

Un candidat (înscris la specializarea Psihopedagogie specială) a fost eliminat din examen, pentru fraudă, fiind surprins cu fiţuici.

ISJ precizează că metodologia permite candidaţilor să se retragă în timpul desfăşurării probei, fără a fi luată în considerare participarea la această sesiune a examenului de definitivat.

Conform legii, profesorii debutanţi au dreptul de a susţine de 3 ori examenul de definitivat, în primii 7 ani de activitate la catedră.

Nota minimă de promovare a examenului de definitivat este 8.

Rezultatele iniţiale vor fi afişate în data de 14 iulie.

comments

comments