full screen background image

Școală de vară organizată la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva Rădăuți

scoala de vara rad     Biserica Ortodoxă Sfânta Cuvioasă Parascheva din Rădăuți și Asociația “Copiii Bucovinei”, organizează “Școala de vară din pridvorul bisericii”.

Mulți copii din familii nevoiașe nu au posibilitatea de a merge la școală, sau atunci când totuși o fac, întâmpină probleme în însușirea anumitor materii, se integrează mai greu în comunitate şi nu își pot acoperi necesarul de rechizite școlare.

De aceea, organizatorii acţiunii s-au gândit să vină în ajutorul acestor familii și să organizeze un centru de meditații gratuite, o “Școală de vară în pridvorul bisericii”.

Aici, copiii vor avea parte de cursuri elementare de scriere și comunicare, citire, matematică, pentru cei mai mici care se pregătesc să intre in clasa 0 sau I sau pentru cei care nu au frecventat niciodată o instituție de invățământ (grădiniță sau școală).

De asemenea, copiii vor face pregătire suplimentară, la materiile la care întâmpină probleme.

Meditatorii vor fi un grup de aproximativ 20 de tineri entuziaști și pricepuți de la Colegiul Tehnic Rădăuți, coordonați de o echipă a Asociației, împreună cu alți învățători și profesori voluntari din Rădăuți.

Cursurile se vor ține, în perioada 6 iulie – 28 august 2015, la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva Rădăuți (lângă Grădina Zoologică), pentru următoarele grupe de vârstă:

– 4-6 ani (grădiniță, inclusiv clasa 0);

– 7-10 ani (școala generală);

– 11-15 ani (școala gimnazială);

– 15-18 ani (liceu).

Meditaţiile vor fi gratuite.

Cei înscriși vor participa la următoarele activități: cursuri de deprindere a unor noțiuni elementare de scriere, citire, comunicare, calculare pentru copiii care nu au frecventat deloc nici o instituție de învățământ, meditații la diverse materii, activități creative, sportive, educaționale, ore de catehizare ortodoxă pentru copiii aparținând acestui cult.

Înscrierile continuă până pe data de 19 iulie, iar doritorii se pot adresa direct la biserica din strada Ștefan cel Mare sau la nr. de telefon 0749.456.975.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

 

comments

comments