full screen background image

Noi audieri în dosarul bancherilor. Sorin Popa, audiat la DIICOT

diicot2     Sorin Popa a ajuns la sediul DIICOT, joi dimineaţă. Acesta a fost citat pentru a doua oară de procurori.

Popa a susţinut că nu este vinovat de nimic. Procurorii susţin că acesta, împreună cu Lucian Cojocaru şi Remus Truică ar fi constituit un grup infracţional organizat.

“Minciuna are picioare scurte şi frica naşte monştri”, a declarat Popa, la intrarea în sediul DIICOT.

 

Sorin Popa a fost citat la DIICOT şi în 19 mai, când s-au prezentat mai multe persoane pentru a li de aduce la cunoştinţă că sunt urmărite penal în această cauză, însă atunci au fost avocaţii acestuia, care le-au spus procurorilor că fostul vicepreşedinte BRD este în Franţa şi că nu a putut veni.
Directorul BRD Groupe Société Générale, Philippe Lhotte, spunea atunci că sunt vizate dosare vechi pe care le-a adus la cunostinţa anchetatorilor acum trei ani, el declarându-se totuşi suprins de cercetarea în acest dosar a doi directori adjuncţi în funcţie.

“Această anchetă se referă la dosare vechi pe care le-am adus la cunostinţa organelor de cercetare acum aproape trei ani şi care privesc fapte descoperite de serviciile de control intern ale BRD şi Societe Generale. Impactul financiar referitor la aceste dosare a fost integral acoperit cu provizioane în acel moment. Sunt totuşi foarte surprins de cercetarea în acest dosar a doi directori generali adjuncti în funcţie, împotriva cărora, în mod evident, BRD nu a depus nicio plângere şi în care îmi păstrez toată încrederea. Sunt optimist în privinţa evoluţiei dosarului în ceea ce îi priveşte. BRD va continua să colaboreze cu maximă transparenţă cu autorităţile pentru finalizarea acestui dosar”, arată, într-un comunicat de presă, Philippe Lhotte, conform Mediafax.

comments

comments