full screen background image

Mulţi dintre suceveni nu vor avea apă caldă, în această vară

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     În această vară, în municipiul Suceava, nu vor mai avea loc lucrări ample de revizii în punctele termice şi înlocuiri de tronsoane din reţelele de transport, distribuire şi furnizare a energie termice, din cauza faptului că societatea “Termica”este în faliment.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că intervenţii în sistem sunt prevăzute pentru 3 zone sensibile de pe raza reşedinţei de judeţ.

Din economiile realizate la atribuirea celor 3 lucrări, vor mai fi vizate şi alte puncte  cu probleme.

Lungu: “Au fost organizate 3 licitaţii pentru reabilitarea unor porţiuni de transport şi distribuţie din circuitul primar şi secundar, prilej cu care s-au făcut economii de peste 5 miliarde de lei vechi. Aceşti bani vor fi folosiţi în anumite reparaţii la instalaţii de transport şi distribuţie, astfel încât să fim pregătiţi, cât de cât, pentru perioada sezonului rece. Pentru investiţiile de amploare de pe magistralele de transport şi reţele de distribuţie este imperativă atragerea finanţării europene nerambursabile. Conform rezultatelor licitaţiilor, în Burdujeni, zona Gară, la schimbarea unui racord, executant desemnat prin licitaţie este Instal Expert; înlocuirea unei porţiuni de conducte primare din cartierul Obcini a fost adjudecată de asocierea Aquaterm şi Hidroterm, iar în „Cuza Vodă” reabilitarea unui racord şi înlocuirea reţelei defecte revine tot Instal Expert. Nu avem un program amplu de reparaţii, la fel ca în alţi ani. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie o oprire de o lună de zile, ci doar punctual, dar mai rămâne să discutăm.”

comments

comments