full screen background image

Vineri este ultima zi de depunere, cu penalizări, a cererilor pentru subvenţia pe suprafaţă

apia 2     Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava informează agricultorii din judeţ că termenul limită pentru depunere cererilor unice de plată este vineri 10 iulie.

După data de 10 iulie, cererea unică de plată nu mai este admisă.

Fermierii suceveni au putut să se prezinte la centrele judeţene ale APIA până pe 15 iunie, ulterior perioada de înaintare a cererilor fiind de încă 25 de zile calendaristice.

În intervalul respectiv, agricultorii au avut posibilitatea depunerii cererii unice de plată, inclusiv de a face modificări, corecturi, corecturi şi actualizări, însă cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere faţă de termenul iniţial.

Tot de pe 15 iunie, utilizatorii terenurilor din categoria păşuni/fâneţe au putut depune cererea unică de plată aferentă terenurilor în cauză fără a fi obligaţi să deţină animale pentru păşunarea respectivelor suprafeţe, însă cu obligaţia de a dovedi activitatea agricolă minimă de cosit, cel puţin o dată pe an, prin valorificarea sau depozitarea fânului rezultat.

În judeţul Suceava, până la data limită de 15 iunie la centrele locale ale APIA se prezentaseră pentru identificarea parcelelor şi completarea cererilor circa 40.000 de fermieri, din totalul de aproximativ 56.000.

comments

comments