full screen background image

Şedinţă publică de repartizare a elevilor romi în învăţământul liceal, miercuri, la Colegiul Tehnic “Petru Muşat” din Suceava

Unknown     Instituţia Prefectului – judeţul Suceava, prin Biroul Judeţean pentru Romi, împreună cu Asociaţia Partida Romilor Pro Europa Sucursala Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, anunţă că în data de 8 iulie 2015, ora 10:00, în incinta Colegiului Tehnic “Petru Muşat” din Suceava, va avea loc şedinţa publică de repartizare a elevilor romi în învăţământul liceal, pentru anul şcolar 2015-2016.

Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat, la nivelul judeţului Suceava, pentru elevii romi, un număr de 334 locuri la liceu, învăţământ la zi, 4 locuri la seral şi 14 locuri la frecvenţă redusă.

În învăţământul profesional de stat cu durată de 3 ani, numărul locurilor alocate elevilor de etnie romă la nivelul judeţului Suceava, pentru anul şcolar 2015 – 2016, este de 102.

În perioada 25 mai – 20 iunie 2015 s-a desfăşurat campania „Noi îţi dăm recomandarea” care a avut următoarele obiective:
– Identificarea preşcolarilor şi consilierea părinţilor de etnie romă în vederea înscrierii copiilor la grădiniţă,
– Identificarea copiilor de etnie romă cu vârsta legală pentru înscrierea acestora în clasa I.
– Eliberarea adeverinţelor/recomandărilor de apartenenţă la etnia romă, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, în vederea completării dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultăţi.
– Informarea şi consilierea elevilor şi părinţilor de etnie romă despre calendarul admiterii în licee şi facultăţi, cât şi despre beneficiile măsurilor afirmative pentru romi în domeniul educaţiei.
– Identificarea copiilor şi adulţilor de etnie romă care au depăşit vârsta legală de înscriere în sistemul de învăţământ în vederea recuperării şcolare a acestora prin intermediul programului educaţional „Şansa a doua”.

În urma acestei activităţi, s-au eliberat 100 de recomandări pentru absolvenţii clasei a VIII-a, ce urmează, în funcţie de opţiuni, să se prezinte la şedinţa publică ce va avea loc miercuri, la ora menţionată.

comments

comments