full screen background image

Rădăuţeanul Andrei Dorin Rusu, vicecampion balcanic la 3.000 de metri

viva cafe radauti rusu     Pe data de 4 iulie a avut loc, în Serbia, Campionatul Balcanic de Atletism pentru juniori II, la care au participat sportivi din 15 țări.

În proba de 3.000 de metri, titlul de campion balcanic l-a obținut reprezentantul țării gazdă, iar titlul de vicecampion i-a revenit rădăuțeanului Andrei Dorin Rusu, cu timpul de 8 minute și 41 de secunde.

Cursa s-a desfăşurat în condiţii de caniculă, pe timpul probei înregistrându-se 35 de grade.

Andrei este pregătit de profesorul antrenor Bogdan Roșcăneanu, de la Clubul Sportiv Școlar Rădăuți, care a fost prezent în studioul Radio Viva FM din localitate.

Roșcăneanu: “Campionatul Balcanic a avut loc în Serbia, respectiv localitatea Sremca Mitrovicza. La acest Campionat Balcanic am participat cu sportivul Andrei Dorin Rusu, care a reprezentat lotul României, de această dată. La acest Campionat Balcanic au participat 15 țări, el participând în proba de 3000 de metri plat. A devenit vicecampion balcanic, un rezultat extraordinar pentru rădăuțeni”.

Pe data de 11 iulie, Andrei Dorin Rusu va pleca în Columbia, la Cali, unde va participa, în cursa de 3000 de metri din cadrul Campionatul Mondial de Atletism.

Pe 16 iulie, vor avea loc preliminariile cursei la care concurează Andrei, iar dacă se va clasa în primii 12, va intra în finala de pe 19 iulie.

Antrenorul său speră la un rezultat foarte bun, adică la o clasare între primii 8.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments