full screen background image

Incendiu la o casă din Poiana Mărului, cauzat de o afumătoare

pompier la lucru     Militari de la Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi şi de la Gărzile de Intervenţie Siret şi Vicovu de Sus, sprijiniţi de lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa, au intervenit, marţi, cu şase autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Mircea B., din satul Poiana Mărului, comuna Suceviţa.

La sosirea echipajelor, ardeau cu flacără o casă bătrânească (56 mp), o locuinţă nouă P+1 (90 mp) şi anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la două proprietăţi învecinate şi la fondul forestier din apropiere.

Incendiul, anunţat la ora 15:02, a fost lichidat la ora 19:10.

Au ars casa bătrânească, în proporţie de 75%, 54 de metri pătraţi din locuinţa cea nouă, o şură, pe o suprafaţă de 160 metri pătraţi, un solar, pe 30 de metri pătraţi, un garaj, pe 16 metri pătraţi, un autoturism, bunuri de uz casnic, circa 3 tone de furaje şi 2 metri cubi de cherestea.

Pereţii locuinţei P+1 s-au degradat, precum şi restul casei bătrâneşti.

Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical uni coleg subofiţer, care a suferit o plagă înţepată la nivelul antebraţului.

După îngrijirile de la faţa locului, pompierul salvator a fost transportat cu ambulanţa SMURD la Spitalul Municipal Rădăuţi, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra deschisă provenită de la o afumătoare amplasată necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii militari au salvat cele două locuinţe învecinate, precum şi fondul forestier.

comments

comments