full screen background image

PSD, a doua şedinţă fără Victor Ponta

psd     Liderii PSD se reunesc azi în a doua şedinţă a conducerii partidului fără Victor Ponta. Aflat la recuperare în Turcia, după o operaţie de menisc, şeful PSD le-a transmis colegilor că va reveni în ţară, cel mai probabil sâmbătă, pe 11 iulie. În absenţa sa, tensiunile în PSD au crescut, mai ales după ce partenerii de alianţă de la UNPR au votat alături de PNL pentru conducerea SIE.

Şedinţa PSD va fi condusă de Rovana Plumb, la întâlnire fiind aşteptat şi Gabriel Oprea, premierul interimar.

Prin această şedinţă, social-democraţii au vrut să transmită un mesaj de solidaritate, având în vedere că există în partid anumite nemulţumiri. Unii membri PSD au început să vorbească despre o eventuală demisie a lui Victor Ponta. Aceştia vorbesc despre organizarea unui congres PSD mai devreme de finalul acestui an, ocazie cu care s-ar putea pune în discuţie înlocuirea lui Victor Ponta.

Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, dezminte zvonurile care anunţau un miting de susţinere a lui Victor Ponta cu 100.000 de oameni. Întrebat, înaintea ședinței, dacă se gândeşte la un miting de susţinere pentru Victor Ponta cu 100.000 de oameni, Liviu Dragnea a răspuns: „Nici vorbă. Nu văd de ce ar fi nevoie de aşa ceva. Să facem un miting împotriva cui? Dar Victor Ponta e susţinut. Nu trebuie să ieşim în stradă ca să îi arătăm susţinerea”.

Liviu Dragnea recunoaşte că revenirea în ţară a liderului partidului este aşteptată de toţi colegii, cât mai repede: „Toată lumea aşteaptă să se întoarcă şi, când se întoarce, vedem ce hotărăşte”.

Pe de altă parte, în timp ce unii membri PSD au afirmat că Victor Ponta ar urma să vină în ţară peste două zile, acesta a anunţat pe Facebook ca vrea să vină sâmbătă, 11 iulie, pentru a participa la inaugurarea lotului 2 al autostrăzii Nădlac-Arad.

comments

comments