full screen background image

O ţigară aruncată a declanşat un incendiu la o gospodărie din Lipoveni

pompieri     Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, sprijiniţi de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mitocu Dragomirnei, au intervenit, luni, cu trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria Anei I., din satul Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei.

Iniţial, în apelul venit pe numărul unic de urgenţă 112, se anunţa că arde o locuinţă, iar în interior s-ar afla şi trei copii.

Din fericire, informaţia nu s-a concretizat, fiind vorba de doi minori, cu vârste de 5, respectiv 7 ani, care au ieşit la timp din casă şi se aflau într-o zonă în care erau în deplină siguranţă.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la o anexă şi la acoperişul bucătăriei de vară, existând pericolul de propagare la casa de locuit.

Incendiul a fost anunţat la ora 9:16 şi lichidat la ora 10:20.

Au ars un depozit de materiale, pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi, şi acoperişul bucătăriei de vară, pe 8 metri pătraţi.

Pe timpul intervenţiei, paramedicii pompieri SMURD au acordat îngrijiri medicale unei femei, în vârstă de 48 de ani, care a suferit un atac de panică.

Elena T. este proprietara gospodăriei învecinate şi a fost cea care s-a asigurat că cei doi copii au ieşit în siguranţă din zona afectată de incendiu.

Din primele cercetări, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un rest de ţigară aprinsă aruncată de un fumător neglijent.

Din fericire, nu s-a înregistrat tragedia anunţată iniţial, iar pompierii militari au salvat locuinţa gospodăriei.

comments

comments