full screen background image

Focuri de armă trase de poliţiştii de frontieră suceveni, pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări

abc     În acest sfârșit de săptămână, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat, în urma acțiunilor desfășurate în zona de competenţă, aproximativ 15.000 de pachete cu țigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

Pe 3 iulie 2015, la PTF Siret s-a prezentat, pentru a intra în ţară, cetățeanul bulgar Zordan Z., în vârstă de 39 ani, șofer al unui autocar.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care, în spatele scaunului şoferului, într-un spaţiu special amenajat, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 3.770 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Cetățeanul bulgar a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 4.600 de lei, a fost ridicată, în vederea confiscării.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina –  I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au declanşat, pe 3 iulie, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, la aproximativ 300 de metri de frontiera de stat, în apropierea localităţii Straja, au fost observate mai multe persoane, care transportau colete voluminoase spre interiorul ţării.

Drept urmare, lucrătorii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, care au fost ignorate de către persoanele în cauză.
Poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă bărbaţii nu s-au oprit.

Aceştia au abandonat coletele şi, profitând de terenul accidentat şi împădurit, au fugit spre localitatea Straja.

Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

În zona respectivă au fost descoperite 7 colete, ce conţineau 11.000 de pachete cu ţigări, de diferite  mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări,  în valoare de 110.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se fac cercetări, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

comments

comments