full screen background image

Suceava nu poate reuși singură în competiția pentru Capitala Europeană a Culturii

lungu 2306     Conducerea Primăriei sucevene consideră că o eventuală candidatură în competiția pentru Capitala Europeană a Culturii ar avea mai mult succes dacă ar fi realizată în colaborare cu municipiul Iași.

Primarul Ion Lungu susține că ideea avansată recent de către deputatul Alexandru Băişanu nu este o noutate, fiind adusă în discuție și în anii trecuți.

El a precizat că un parteneriat cu Iași “ar fi benefic pentru toată lumea”, dar a adăugat că decizia va fi luată la nivel politic.

Lungu: “Am avut această discuţie, chiar şi cu maestrul Matei Vişniec, atunci când a fost la Suceava, despre o asociere între noi şi Iaşi. Noi avem un patrimoniu cultural deosebit, iar Iaşiul are o bogată activitate culturală. Pregătim dosarul de candidatură pentru
Capitală Europeană a Culturii. Trebuie să avem o discuţie cu toţi factorii de implicare politică, dar vă spun că, deja, nişte specialişti din Primărie lucrează la acest proiect şi, în măsura în care va fi conturat, îl voi pune pe ordinea de zi în Consiliul Local, după o discuţie cu toate grupurile politice.”

comments

comments