full screen background image

Punct de lucru al detaşamentului de pompieri Vatra Dornei, deschis în Poiana Stampei

DSC_5137     În prezenţa reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al Judeţului Suceava şi ai administraţiei publice locale, s-a deschis, miercuri, în localitatea Poiana Stampei un punct de lucru al detaşamentului de pompieri Vatra Dornei.

Punctul de lucru acoperă din punct de vedere operativ un raion de intervenţie care cicumscrie comunele Poiana Stampei şi Coşna, precum şi localitatea Dealu Floreni ce aparţine comunei Dorna Candrenilor.

Spaţiile necesare desfăşurării activităţilor specifice au fost puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, de către primăria Poiana Stampei.

Punctul de lucru este înzestrat cu o autospecială de stins incendii şi cu o ambulanţă SMURD tip B, încadrată cu un echipaj de prim ajutor. Autospeciala de stins incendii are în dotare şi echipamente pentru acţiuni de descarcerare.

Prin deschiderea acestui punct de lucru, se reduce timpul de răspuns la accidentele rutiere produse pe DN 17 – în ceea ce priveşte asistenţa medicală de urgenţă şi descarcerarea, precum şi intervenţia rapidă şi eficientă la incendiile de pădure din această zonă.

comments

comments