full screen background image

Numărul de locuri bugetate pentru admiterea la USV, la cea mai mare valoare din istorie

usv     Numărul total de locuri bugetate alocate, pentru admiterea din anul 2015, Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a atins cea mai mare valoare din istoria instituţiei: 1.247 de locuri pentru licență, 520 de locuri pentru masterat şi 41 de locuri pentru doctorat.

Numărul locurilor bugetate acordate Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a fost suplimentat recent cu încă 30 de locuri la nivel de licență și cu 20 de locuri la nivel de masterat, distribuția acestora pe programe de studiu fiind aprobată de Senatul USV în ședința din 25 iunie 2015. USV a primit de asemenea alte 7 locuri bugetate și cu bursă pentru doctorat. Numărul total de locuri bugetate alocate USV pentru 2015 atinge astfel cea mai mare valoare din istorie: 1130 de locuri la licență, 490 de locuri la masterat, 37 de locuri la doctorat. Acestora, li se adaugă locurile bugetate destinate cetățenilor moldoveni și românilor din diaspora: 117 locuri pentru licență, 30 de locuri pentru masterat și 4 locuri la doctorat.

În acest context, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava speră să demonstreze încă o dată că este o instituție de învățământ superior preferată de absolvenții de liceu și își fixează ca obiectiv să înmatriculeze, ca și în anii precedenți, un număr de studenți superior cu circa 50% celui de locuri bugetate obținute.

Și în 2015 admiterea se va organiza la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava în două sesiuni: sesiunea I va avea loc în perioada 13-31 iulie, iar sesiunea a II-a, pentru ocuparea locurilor rămase vacante, în perioada 07-18 septembrie.

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava propune pentru anul universitar 2015 – 2016 44 programe de studii de licență grupate pe 34 domenii (pentru forma de organizare la zi), 9 programe de studii de licență împărțite pe 6 domenii (pentru forma de organizare învățământ la distanță – ID), precum și 37 de programe de studii masterale, organizate pe 19 domenii. La acestea se adaugă programe de conversie profesională pentru 11 specializări (unde toate locurile sunt cu taxă) și 7 programe de formare continuă.

Admiterea la studiile universitare de doctorat (14 domenii) va avea loc exclusiv în sesiunea din luna septembrie.

Trebuie reamintit faptul că Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava oferă studenților săi un campus foarte modern și numeroase facilități, multe dintre ele unice în țară. Începând cu anul universitar 2014-2015, în cadrul USV funcționează Casa de Cultură a Studenților Suceava care are potențialul necesar pentru organizarea diverselor activități cultural-artistice și sportive.

Campusul universitar sucevean pune la dispoziția studenților 18 corpuri de clădiri cu o suprafață totală de aproximativ 56.000 m2. Universitatea dispune de bibliotecă proprie dotată cu 6 săli de lectură, 429 de locuri și un fond de carte de peste 300.000 de volume, precum și de o editură și de o tipografie care asigură multiplicarea îndrumarelor de laborator, a cursurilor și a altor materiale didactice necesare procesului de învățământ superior.

Printre alte facilități oferite de USV, pot fi amintite: un Complex de natație și de kinetoterapie, ce cuprinde bazin de înot, vestiare, săli de pregătire fizică, cabinete didactice, cabinete de kinetoterapie; un restaurant universitar modernizat, ce asigură zilnic masa pentru 1200-1400 de persoane; Auditorium-ul Joseph Schmidt, care dispune de 240 de locuri pentru spectatori și este destinat manifestărilor culturale; un teren de sport cu gazon artificial și pistă de alergare, cu o suprafață de 2.400 m2, acoperit cu balon presostatic, amenajat pentru jocuri sportive; o sală de sport modernizată; Cabana Șipoțel, care se întinde pe o suprafață desfășurată de 928 m2 și are spații cu destinație multiplă: camere de cazare, sală de cursuri de 30 de locuri, birouri, bucătărie, sală de mese, spălătorie; Centrul de formare continuă de la Vatra Dornei, ce oferă spații de cazare și de învățământ confortabile; Aule, cluburi studențești, precum și un Observator astronomic. Cazarea studenților se poate face în cele 5 cămine ce beneficiază de o capacitate de 1.100 de locuri.

Informații suplimentare și actualizate constant, despre regulament, condiții, metodologii, calendarul și desfășurarea admiterii 2015, pot fi obținute consultând pagina www.admitere.usv.ro.

comments

comments