full screen background image

Iohannis va ajunge la Suceava cu maşina, de pe Aeroportul Iaşi

unnamed     Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va întâlni, pe 7 iulie, la Suceava, cu şeful statului din Republica Moldova, Nicolae Timofti, cei doi urmând să poarte discuţii la Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) îi va acorda Preşedintelui Republicii Moldova titlul de Doctor Honoris Causa, pentru merite deosebite în promovarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru atenţia pe care a o acordă educaţiei şi formării tinerei generaţii.

Cu această ocazie, cei doi şefi de stat vor purta discuţii bilaterale, vor participa la o conferinţă de presă comună, vor vizita campusul USV, precum şi unele obiective istorice din municipiul Suceava.

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, apreciază că vizită concomitentă a doi şefi de stat este un eveniment „major şi unic în viaţa universităţilor din România”.

Popa este convins că decernarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Nicolae Timofti, Preşedintele Republicii Moldova, va reprezenta o dovadă în plus a susținerii de către mediul universitar românesc a procesului de apropiere și integrare a acestei țări în Uniunea Europeană.

Senatul USV a hotărât acordarea titlu lui Nicolae Timofti în anul 2013, la propunerea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică.

Nicolae Timofti va ajunge în Suceava, luni, 6 iulie, în timp ce Klaus Iohannis va veni marţi, de la Bucureşti, cu avionul, până la Iaşi, iar mai apoi cu maşina, în coloană oficială, până la Suceava.

La evenimentul de pe 7 iulie vor participa 21 de rectori ai unor universităţilor de stat din România, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, autorităţi locale.

Evenimentul va avea deschiderea oficială, marţi, la ora 12, pe Esplanada Corpului A al Universităţii din Suceava.

comments

comments