full screen background image

Sucevenii vor folosi încă 3 luni apă caldă de la “Termica”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA     Deși a intrat marţi în faliment, societatea “Termica” va asigura apă caldă sucevenilor, până la începutul lunii octombrie.

Pierderile de pe rețele vor fi suportate de municipalitate, această condiție trebuind îndeplinită pentru ca Adunarea Creditorilor să-și dea acceptul pentru continuarea activității.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că, în următoarele 3 luni, va trebui clarificată și situația patrimonială de la “Termica”.

Lungu: “Aşteptăm oferte avantajoase pentru municipalitate, pentru suceveni. În măsura în care ofertele nu sunt în avantajul municipalităţii, în cel mai rău caz, vom negocia cu “Transagent” şi vom avea un operator. Am convenit cu creditorii ca “Termica” să poată, în continuare, să ne furnizeze agent termic, timp de 90 de zile. Acest lucru este în conformitate cu legislaţia în vigoare, cu regulamentul privind acordarea de licenţe ANRSC. În perioada de 90 de zile, vom clarifica şi situaţia patrimonială cu “Termica”, pentru că acolo trebuie făcut, din nou, un inventar.”

Lungu speră ca luna viitoare să se încheie negocierea directă pentru stabilirea viitorului distribuitor.

La negocieri vor participa “Veolia” Iași, “Termonet” Suceava și societatea Consiliului Local Suceava, “Transagent”.

comments

comments