full screen background image

Şefii desconcentratelor sucevene vor fi reclamaţi la ministere

colegiu pref 2706     Prefectul Sucevei, Constantin Harasim, va trimite la ministere, în luna septembrie, o listă cu prezenţa şefilor serviciilor desconcentrate la şedinţele Colegiului prefectural.

Harasim a remarcat că există directori care nu au participat niciodată la respectivele întâlniri lunare.

Harasim: “O să trimitem la ministere, ca un semnal de alarmă, o informare despre participarea, direct sau prin adjuncţi, la şedinţele Colegiului prefectural. Este datoria mea să ţinem legătura cu ministerele şi să informăm, din când în când, asupra contribuţiei la aceste şedinţe. Poate îi mobilizăm, pentru că sunt unii care nu au venit deloc, cum sunt cei ce la Finanţe. Întâlnirile în cauză au un scop bine stabilit şi nu vreau să se întâmple la fel ca în urmă cu mai mulţi ani – când participam din partea Gărzii de Mediu -, iar  informările prezentate de reprezentanţii desconcentratelor nu erau tratate ca atare. De ce alţii să ne onoreze, să aibă respect pentru aceste şedinţe, iar alţii să spună că nu este de noi sau că merge şi aşa. Îmi aduc aminte de alte vremuri, când eram şi eu prezent, iar domnul Băişanu, fiind prefect, pleca din sală, mergea şedinţa singură, până la final, şi nu se interesa nimeni ce s-a întâmplat.”

La întâlnirea din luna iunie a Colegiului prefectural, în sală au fost reprezentanţii a 36 din cele 46 de servicii şi instituţii care au membri în această structură.

Regulamentul de funcţionare a Colegiului prefectural Suceava prevede că structura în cauză este compusă din prefect, subprefect şi conducătorii serviciilor publice desconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din subordinea Guvernului, organizate la nivelul judeţului Suceava.

Colegiul este organul consultativ al prefectului, având ca scop asigurarea coordonării activităţii serviciilor publice respective.

comments

comments