full screen background image

Poliţiştii au asigurat o Sărbătoare de Sânziene fără evenimente

q     Având în vedere fluxul sporit de persoane înregistrat în zilele de 23 şi 24 iunie în locurile publice de pe raza municipiului Suceava cu prilejul pelerinajului la moaştele Sfântului Ioan, poliţiştii suceveni au acţionat cu efective sporite pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri au acţionat pe principalele artere din municipiul Suceava pentru asigurarea fluidizării traficului dar şi pentru organizarea activităţilor specifice asociate evenimentului cultural – religios.

Peste 60 de poliţişti au fost mobilizaţi în permanenţă în teren  pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. Au acţionat 26 poliţişti rutieri din cadrul Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava şi din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, 20 de poliţişti de ordine publică, poliţişti din cadrul Structurilor de investigare a criminalităţii economice şi poliţişti judiciarişti, precum şi grupele de intervenţie rapidă din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava . În această perioada au acţionat în permanenţă atât poliţişti în uniformă, cât şi poliţişti în civil în zonele aglomerate pentru prevenirea faptelor antisociale.

Acţiuni de prevenire şi informare au organizat şi poliţiştii compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava cu sprijinul poliţiştilor de ordine publică şi a poliţiştilor de proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava.  Peste 1000 de materiale preventive  au fost înmânate cetăţenilor şi pelerinilor în zona Mănăstirii Sfântul Ioan, în parcul central din municipiul Suceava sau în zona de expoziţie şi de comercializare a produselor tradiţionale organizată în piaţa publică din faţa Casei de Cultură. Pliantele şi scrisorile de informare au promovat recomandări preventive pe linia prevenirii infracţiunilor de furt din genţi şi buzunare, prevenirii  înşelăciunilor dar şi pentru prevenirea faptelor de tâlhărie. Din fericire cetăţenii şi-au însuşit recomandările şi sfaturile poliţiştilor, nefiind sesizate până în prezent în perioada 23 – 24.06.2015 asemenea fapte.

De asemenea, îmbucurător este faptul că nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu victime, deşi valorile de trafic au fost în această perioadă crescute.

comments

comments