full screen background image

ANAF va investiga persoanele fizice care prezintă risc fiscal semnificativ

anaf 2     Direcţia Verificări Fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va investiga veniturile mari nedeclarate de persoanele fizice cu risc fiscal, au declarat, pentru Adevarul, surse oficiale din cadru ANAF, precizând că va exista și o nouă direcție specifică.

“Extindem programul de asigurare a conformării la plata taxelor şi impozitelor administrate de ANAF şi către alte persoane fizice care realizează venituri mari şi care prezintă risc fiscal semnificativ. Dacă veniturile declarate sunt prea mici faţă de cheltuielile afişate, respectiv când diferenţa dintre venituri şi cheltuieli este semnificativă, evidentă, persoana respectivă ar putea fi încadrată în categoria persoane cu risc fiscal”, au declarat sursele precizate.

Persoanele care vor fi depistate cu fradă, în urma analizei de risc fiscal, vor fi convocate  la administraţia financiară şi li se vor arăta dovezile/calculele din care reiese că nu şi-au declarat anumite venituri, li se va acorda o  perioadă rezonabilă pentru plata sumelor datorate şi neachitate la bugetul de stat.

În caz de neplată, fiscul va demara procedurile de executare silită, inclusiv poprirea conturilor personale.

Noua direcție a Persoanelor Fizice cu Risc Fiscal (PFRF), care va avea structuri teritoriale în fiecare dintre cele opt direcţii regionale, ar putea fi operațională în câteva luni.

comments

comments