full screen background image

115 absenţi la proba scrisă la matematică din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2015

evaluare nationala     Miercuri, s-a desfăşurat proba scrisă la matematică din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2015.

Din cei 7.144 de absolvenți ai claselor a VIII-a din județul Suceava înscriţi, au absentat 115.

Conform insp. şc. Mariana Drumea, nu au fost tentative de fraudă, nici elevi eliminaţi, dar au existat 3 cazuri speciale.

Un elev de la Şcoala Gimnazială Udeşti, bolnav de oreion, a susţinut teza singur în sală, cu doi profesori supraveghetori.

Un elev de la Şcoala Gimnazială “Petru Muşat Siret” a suferit de curând o intervenţie chirurgicală ortopedică, şi pentru că este nedeplasabil, Comisia Judeţeană a aprobat susţinerea probei la domiciliu, în prezenţa unui membru al comisiei din centrul de examen şi a doi profesori supraveghetori.

Un elev de la Şcoala Gimnazială Rotunda a suferit marţi un accident (s-a urcat într-un cireş şi a căzut) şi a fost transportat la Spitalul Municipal Suceava unde a fost operat. A susţinut proba la spital, prin dictare (operaţia suferită este la mâna stângă, iar copilul este stângaci).

Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie, până la ora 16.00, iar în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 27-29 iunie, vor fi rezolvate contestaţiile depuse de candidaţi, iar în 30 iunie, vor fi afişate rezultatele finale.

Elevii vor intra la liceu în funcție de mediile generale cu care absolvă ciclul gimnazial și de notele pe care le obțin la evaluare, repartizarea urmând să fie făcută de calculator, în funcție de opțiunile elevului.

comments

comments