full screen background image

Corneliu Popovici, PMP Suceava: “Dacă cetăţenii dau soluţii privind construcţia unui aeroport, înseamnă că nu ştim pe ce lume trăim”

pmp sv 2306     “Dacă trebuie să vină societatea civilă şi parlamentarii să dea soluţii tehnice pentru finalizarea Aeroportului Suceava, înseamnă că nu ştim pe ce lume trăim”.

Aceasta este declaraţia preşedintelului Organizaţiei Judeţene a Partidului Mişcarea Populară (PMP) Suceava, Corneliu Popovici.

El a criticat, marţi, întâlnirea de săptămâna trecută, de pe Aeroport, dintre parlamentari, constructori şi oficialităţi judeţene.

Popovici a spus că, practic, ceea ce a rămas după întâlnire este doar o fotografie de grup pe şantier.

Preşedintele PMP Suceava aştepta nişte explicaţii clare despre întârzierea lucrărilor de la aeroport.

Popovici: “Dacă ajung parlamentarii, societatea civilă, cetăţenii, să dea soluţii privind construcţia unui aeroport, înseamnă că nu ştim pe ce lume trăim. Aeroportul Suceava, conform contractului semnat între Consiliul Judeţean şi firma constructoare, are o dată – 31 iulie 2015, când lucrările trebuia să fie finalizate. Ori, acest lucru nu se întâmplă. Mă aşteptam ca, odată cu această vizită, acolo, la aeroport, să se vină cu nişte explicaţii în faţa sucevenilor. Să spună clar: domnilor, din aceste cauze nu s-au putut finaliza lucrările. Cauzele pot fi, una: angajatorul nu şi-a respectat clauzele contractuale, nu s-au făcut decontări când trebuia, nu au venit banii la timp. A doua: constructorul nu a putut face faţă lucrărilor şi aeroportul nu este gata. A treia: Ministerul Transporturilor, care putea bloca lucrările. Nu s-a întâmplat, nu se ştie, eu nu am recepţionat un mesaj clar, care ar fi cauzele faptului că Aeroportul Suceava nu poate fi recepţionat la 31 iulie 2015.”

După întâlnirea de săptămâna trecută, concluzia a fost că lucrările la Aeroportul Salcea ar putea fi finalizate, în totalitate, pe 25 octombrie, conform intenţiei declarate de către constructorul “Tehnic Asist”.

La întâlnirea de lucru desfăşurată la aeportul “Ştefan cel Mare” au participat prefectul judeţului, Contantin Harasim, preşedintele Consilului Judeţean, Cătălin Nechifor, 3 parlamentari suceveni (Neculai Bereanu, Steliana Miron şi Alexandru Băişanu) şi 3 parlamentari din judeţul Botoşani.

Lucările au fost întârziate din cauza unor deficienţe de proiectare, care au fost remediate pe parcurs.

În cadrul proiectului, se va mări pista de decolare – aterizare, vor fi modernizate căile de rulare, platforma de îmbarcare şi sistemul de balizaj, va fi construit un turn de control şi va fi amenajat terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană.

Conform conducerii CJ, “această investiție este cea mai importantă și totodată dificilă lucrare de infrastructură din Moldova și va oferi în final posibilitatea transportului aerian pentru locuitorii județelor Suceava, Botoșani, Neamț, Iași dar și ai regiunii Cernăuți, pentru turiștii care vizitează Bucovina, precum și pentru o serie de parlamentari care vor putea călători gratis pe ruta Suceava – București, ținând cont de faptul că TAROM și-a exprimat în scris dorința de a integra destinația Suceava în programul de zbor, după finalizarea lucrărilor de modernizare a aeroportului. Mai mult decât atât, Aeroportul Salcea este cea mai bună variantă de transport a sucevenilor și locuitorilor din județele Moldovei care lucrează și trăiesc la distanță mare de casă, în țări europene, în acest sens, Consiliul Județean Suceava și Regia Autonomă Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Salcea poartă discuții avansate cu operatori aerieni low–cost pentru zboruri pe relația Spania, dar și alte state europene.”

comments

comments