full screen background image

Comisia pentru evaluarea democraţiei şi a statului de drept, aprobată de Senat

Senat     Comisia pentru evaluarea democraţiei şi a statului de drept a fost înfiinţată, proiectul de hotărâre aprobat de Biroul Permanent fiind votat în plen, informează B1 TV.

Cu toate acestea, senatorul Nicolae Popa a avertizat că nu e prima oară când Senatul dă hotărâri care încalcă Constituţia.

Comisia va prezenta Senatului raportul final însoţit de recomandările de rigoare iar în luna aprilie 2016 comisia îşi va înceta activitatea. Înainte de votul pentru înfiinţarea comisiei, în plenul senatului a fost scandal.

“Se încalcă ceea ce se numeşte dreptul fiecărei puteri din această ţară prin amestecul şi prin presiunile care se fac pe în speţă puterea judecătorească. Încălcăm un principiu constituţional. Vă aduc la cunoştinţă – nu e prima oară când Senatul dă hotărâri care încalcă Constituţia. Funcţia de control a Parlamentului unde este? În definiţia comisiei se spune evaluare, nu se spune imixtiune. Evaluare înseamnă că luăm pulsul şi vedem ce se întâmplă”
, a spus senatorul Nicolae Popa.

Din componenţa comisiei fac parte 4 senatori PSD, 1 de la ALDE şi 1 de la UDMR. PNL a anunţat că nu isi desemneaza niciun membru in comisie.

comments

comments