full screen background image

200 de şoferi verificaţi cu alcooltestul şi 6 permise reţinute

POLITIST     Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Poliția acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi a depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în perioada 20 – 22 iunie, Serviciul şi Biroul Rutier Suceava, împreună cu formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de lucrători de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ.

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.833 de lei.

De asemenea, au fost constatate 4 infracţiuni, din care 3 de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi una de conducere cu numere false.

Au fost reţinute 6 permise de conducere, toate pentru consum de alcool.

Totodată, au fost reţinute 2 certificate de înmatriculare.

În cele 3 zile, au fost testaţi cu aparatul etilotest 202 participanţi la trafic.

Un tânăr, de 24 de ani, din comuna Poiana Stampei, a fost depistat conducând autoturismul, pe strada Unirii din municipiul Vatra Dornei, în timp ce avea o concentraţie alcoolică de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat, de 44 de ani, din Vatra Moldoviţei, a condus  autoturismul, pe DN 17A Sadova, având o concentraţie alcoolică, în aerul expirat, de 0,68 mg/l.

Un alt bărbat, de 29 de ani, din comuna Straja, a condus, pe str. Calea Bucovinei, pe raza oraşului Vicovu de Sus, în timp ce avea o concentraţie alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Numărul de înmatriculare provizoriu era expirat din data de 21 februarie 2015.

Poliţiştii atrag, încă o dată, atenţia să nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

comments

comments