full screen background image

20 de persoane reținute, în urma unor percheziţii la contrabandişti de ţigări

mascati_79397300     Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava,  sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au desfăşurat, vineri, 54 de percheziţii în judeţul Suceava şi alte cinci judeţe, fiind vizate două grupări cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Cele mai multe percheziţii – 42, au fost desfăşurate pe raza judeţului Suceava, iar alte 12 percheziţii în judeţele Iaşi, Vaslui, Prahova, Olt şi Brăila  au fost desfăşurate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPF şi IGJR.

Au fost executate 20 mandate de aducere pentru persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă. Activitatea infracţională a fost desfăşurată în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul estimat este de peste 2.500.000 lei.

În urma audierii persoanelor conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, şi a administrării materialului probator, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 20 persoane din judeţele Suceava, Brăila şi Olt, toate acestea fiind încarcerate în arestul IPJ Suceava.

Pe perioada desfăşurării acţiunilor specifice de cercetare şi a executării percheziţiilor au fost ridicate şi confiscate 680.000 ţigarete de contrabandă.

De asemenea, în cadrul percheziţiilor au fost ridicate şi indisponibilizate 4 autovehicule, 89 terminale mobile, sume de bani în lei şi valută, băuturi alcoolice. Totodată, au fost ridicate şi alte bunuri, documente şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii IPJ Suceava,  sub coordonarea procurorilor din cadrul  DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, persoanele reţinute urmând a fi prezentate instanţei de judecată pentru dispunerea măsurilor preventive.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza