full screen background image

Contrabandişti ucraineni de țigări, reţinuţi la frontieră

IMG_3946     Joi, 18 iunie, în jurul orei 4.00, un poliţist de frontieră care îşi desfăşura activitatea la control acces în P.T.F. Siret a observat două persoane care se deplasau dinspre frontieră, spre interiorul ţării, pe lângă punctul de trecere, transportând  mai multe bagaje voluminoase.

Imediat, o echipă operativă a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, reuşindu-se reţinerea şi identificarea cetăţenilor ucraineni Mikola M., în vârstă de 26 de ani. şi Andrii O., de 21 de ani.

Persoanele şi bagajele cu ţigări au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.224 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Totodată, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin, pentru cercetarea în comun a evenimentului de frontieră.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat că au încercat să evite controlul de frontieră deoarece aveau în bagaje ţigări peste plafonul vamal admis.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi tineri acte premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 12.250 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

comments

comments