full screen background image

54 de percheziţii pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări. Prejudiciu de 2,5 milioane de lei

mascati_79397300     Vineri, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava desfăşoară, sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, 54 de percheziţii în judeţul Suceava şi alte cinci judeţe, fiind vizate două grupări cu preocupări infracţionale în sfera contrabandei cu ţigarete de provenienţă extracomunitară.

Dosarul penal în cadrul căruia Tribunalul Suceava a emis autorizaţiile de percheziţie este instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul Fraude Vamale, iar suportul informativ a fost asigurat cu sprijinul SRI, DOS şi DIPI.

42 de percheziţii sunt desfăşurate de către structurile de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava, iar 12 cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPF.

Au fost emise 21 de mandate de aducere pentru persoane bănuite de introducerea, transportul, depozitarea sau comercializarea ţigaretelor de contrabandă. Activitatea infracţională a fost desfăşurată în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul estimat până la această dată este de peste 2.500.000 de lei.

Percheziţiile sunt desfăşurate de lucrători de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul IGPF, suportul logistic este asigurat de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul IGJR.

comments

comments