full screen background image

Primarul Andrei Chiliman, vizat de DNA în dosarul cumnatului premierului

andrei-chiliman  Primarul Sectorului 1, liberalul Andrei Chiliman, este vizat de o anchetă a DNA, procurorii anticorupţie făcând percheziţii, joi, la sediul primăriei, surse judiciare afirmând că primarul ar fi suspectat de trafic de influenţă în dosarul în care este cercetat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

De asemenea, au loc percheziţii la sediul Primăriei Sectorului 1, precum şi la locuinţa primarului şi la locuinţele celorlaţi trei suspecţi în acest dosar.

Numele comun din acest dosar, care face legătura între cazul privind canalizarea de la Comarnic şi activitatea Primăriei Sectorului 1, este al omului de afaceri Gheorghe Boeru, audiat şi reţinut săptămâna trecută de DNA, alături de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Adrian Semcu.

Conform unor surse , firma controlată de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte şi cu Primăria Sectorului 1 pentru consultanţă în activităţi precum lucrări de asfaltare şi anvelopări de blocuri. Angajaţi ai Primăriei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

În acest dosar sunt suspectate, alături de primarul Chiliman, trei persoane cu putere de decizie în Primăria Sectorului 1.

Andrei Chiliman este primar al Sectorului 1 Bucureşti din iunie 2004, fiind la al treilea mandat. El a fost şi deputat de Bucureşti timp de două legislaturi: 1996-2000 şi 2000-2004.

Andrei Chiliman este membru al PNL.

comments

comments