full screen background image

PLR şi PC fuzionează

Tariceanu
Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC) au încheiat discuțiile despre fuziune, noua formațiune – de centru dreapta, de factură liberală – urmând să se numească Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), a anunțat joi președintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu.

ALDE care va candida singur în alegerile locale şi parlamentare din 2016.

“La alegerile viitoare, vom candida ca formațiune de sine stătătoare, independenți. Nu vom face nicio alianță. Acest lucru este valabil atât pentru alegerile locale, cât și pentru alegerile parlamentare. Avem structuri în teritoriu, avem numeroși aleși care, cu toții, și-au exprimat dorința, bazându-se pe propria capacitate, de a candida pe liste proprii. E un lucru important — vrem să ne identificăm cu claritate pe scena politică”, a spus liderul PLR, joi, la Senat.

Acesta a adăugat că desemnarea candidaților ALDE la alegerile locale se va face printr-un sistem de vot “modern”, care să permită membrilor organizațiilor din teritoriu să își aleagă reprezentanții în cursa electorală.

“Am propus colegilor mei, de exemplu, pentru alegerile locale, care vor avea loc anul viitor, să facem alegeri interne pentru stabilirea candidaților. Candidații să nu fie stabiliți pe criterii mai mult sau mai puțin obiective, ci prin votul direct al membrilor organizațiilor, care vor putea, printr-un sistem modern, electronic, să își aleagă cei mai potriviți candidați pentru funcțiile din administrația locală”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Nu în ultimul rând, liderul PLR a subliniat că intenția sa și a liderului PC, Daniel Constantin, este aceea de a promova pe scena politică o nouă generație.

“Dorim să promovăm un număr cât mai mare de oameni care nu au un background politic, pentru că am constatat că foarte mulți din cei care sunt azi în politică poate că au învățat unele lucruri, poate au căpătat și o experiență, dar au căpătat nu numai experiența bună, dar metehnele mai ales ale clasei politice actuale. Vrem să dăm posibilitatea unei tinere generații să se afirme în politică”, a mai spus Tăriceanu.

 

comments

comments