full screen background image

50 kg de droguri de mare risc, trimise prin Poştă din Etiopia şi Nigeria

droguri     Inspectorii vamali constănţei au descoperit, la începutul lunii iunie, 50 de kg de frunze uscate de khat, drog de mare risc, în şapte colete venite din Etiopia şi Nigeria.

Coletele poştale erau au fost descoperite la Oficiul poştal nr. 9 şi erau destinate unor persoane fizice din Constanţa. Cele 2 colete din Etiopia şi cele 5 din Nigeria aveau conţinut declarat de “frunze de ceai verde”.

“Existând suspiciuni cu privire la conţinutul coletelor, au fost prelevate probe în vederea expertizării fragmentelor vegetale. Astfel, în fragmentele vegetale au fost identificate substanţele: cathinone şi cathine, substanţe prevăzute în anexele la Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, cu modificările şi completările ulterioare, ca fiind droguri de mare risc”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor ANAF.

Au fost deschise două dosare penale pe numele destinatarilor coletelor, iar drogurile au fost predate organelor de cercetare penale ca obiect al infracţiunii.

comments

comments