full screen background image

Inspectorii antifraudă, controale în comerţ, alimentaţie publică şi prestări de servicii

anaf 2     Săptămâna trecută, 939 de inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au controlat 931 de unităţi comerciale de pe întreg cuprinsul ţării, informează Alexandru Cristea, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Responsabilul  DGAF a precizat că lucrătorii specializaţi au făcut verificări în Alba Iulia, Braşov, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Galaţi, Piatra Neamţ, Slatina, Suceava şi Timişoara, constatând nereguli pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare totală de 4,39 milioane de lei.

În acelaşi timp, a fost suspendată activitatea comercială a 9 puncte de lucru.

Cele mai multe abateri depistate de inspectorii antifraudă fiscală au fost încălcări ale obligaţiilor legale de dotare sau utilizare a caselor de marcat, întocmirea defectuoasă a evidenţelor financiar-contabile şi comercializarea de produse fără acte legale de provenienţă.

“Acţiunile de control, efectuate în baza sesizărilor primite la TelVerde și analizei de risc fiscal, vor continua în acelaşi ritm, în scopul îmbunătăţirii conformării fiscale voluntare şi a disciplinei financiare în domeniul comerţului, alimentaţiei publice şi prestărilor de servicii”, a declarat Cristea.

comments

comments