full screen background image

Țigări în valoare de 65.000 de lei confiscate și o mașină indisponibilizată, după o acțiune în trafic a polițiștilor

3     Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează sau transportă ţigarete de contrabandă.

După ce, în cursul zilei de 14 iunie, poliţiştii au confiscat 155.000 de ţigarete şi au indisponibilizat două vehicule, poliţiştii suceveni au interceptat, miercuri, în trafic, un nou transport de ţigarete de contrabandă, fiind dispuse măsurile legale.

În cursul dimineții de luni, la ora 09:20, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, Biroul Rutier, a oprit pentru control, pe DN 2, la intrarea în municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr, de 26 de ani, din comuna Muşeniţa, care transporta, atât în portbagaj, cât şi pe bancheta din spate, mai multe pachete de ţigarete, de provenienţă extracomunitară, sub formă de cartuşe şi baxuri.

În urma inventarierii ţigaretelor, a rezultat cantitatea totală de 4.989 de pachete cu ţigarete (99.780 de bucăţi ţigarete), netimbrate, în valoare de circa 65.000 de lei.

Cu ocazia cercetărilor, a fost ridicată întreaga cantitatea de ţigarete.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul ţigaretelor, în valoare de 4000 de euro, a fost ridicat în vederea indisponibilizării.

În baza propunerilor efectuate de către poliţişti, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin 3 din legea 86/2006 modif. de O.U.G. 54/2010.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments