full screen background image

Comisia juridică a Camerei a amânat discutarea modificărilor la codurile penale

ciocan judecator     Comisia juridică a Camerei Deputaților a amânat, marți, dezbaterea modificărilor la codurile penale cu patru săptămâni.

“Așa cum am anunțat de ieri proiectele cu privire la modificarea Codului penal și Codului de procedura penală se amână, urmează să stabilim până când”, a spus vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

El a adăugat că termenul până la care se amână este de patru săptămâni.

Deputatul UDMR Mate Andras a propus să fie trimisă o scrisoare ministrului Justiției și să îl informeze că ar trebui să se prezinte cel puțin o dată pe sesiune la Comisia juridică.

“Dacă tot amânăm, eu v-aș ruga să trimiteți o scrisoare ministrului Justiției, că această comisie nu și-a schimbat sediul, tot la nivelul P1, sala Mihai Viteazu și dacă nu vine măcar o dată pe sesiune la comisie să-și dea demisia că nu are rost să stea la minister”, a spus Mate Andras.

Dezbaterea proiectelor de lege a fost amânată cu 10 voturi “pentru”, 7 “împotrivă” și 2 abțineri.

Sesiunea parlamentară a Camerei Deputaților se va termina pe 30 iunie, ceea ce înseamnă că reluarea discuțiilor ar trebui să aibă loc în vacanța parlamentară. Surse parlamentare au declarat pentru AGERPRES că cele 22 de inițiative legislative vor fi luate în dezbatere la Comisia juridică a Camerei în sesiunea din toamnă.

comments

comments