full screen background image

Moldova: Premierul Gaburici, audiat de procurori în dosarul legat de diplomele sale de studii

Chiril Gaburici     Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a fost audiat joi de către procurori în dosarul legat de diplomele sale de studii.

Potrivit Radio Chișinău, el a răspuns întrebărilor procurorilor timp de peste o oră și după audieri nu a făcut declarații de presă, urmând ca vineri să aibă o întâlnire cu presa pe acest subiect.

Dosarul în cauză vizează presupusa falsificare a diplomei de studii a premierului. Ministerul de Interne a transmis Procuraturii Generale acest dosar care conține materiale privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică și tehnică a documentelor de studii și alte probe.

Potrivit mass-mediei de la Chișinău, expertiza Ministerului de Interne ar arăta că diploma șefului guvernului moldovean este falsă.

La începutul acestei săptămâni, premierul Chiril Gaburici declara că ancheta Procuraturii Generale în dosarul privind studiile sale ar avea legătură cu cererea sa privind demisia conducerii acestei instituții și a Băncii Naționale, ca urmare a situației din sectorul bancar.

comments

comments