full screen background image

Concursul cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa” – etapa interjudeţeană

IMG_0021     Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, a organizat marţi, 9 iunie, începând cu ora 10.00, la Baza Sortivă a municipiului Dorohoi, etapa interjudeţeană a concursului cercului de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, cu tematică de protecţie civilă.

La competiţie au participat şase echipaje de elevi, trei din ciclul gimnazial, şi trei din cel liceal, de la unităţi de învăţământ din judeţele Botoşani, Iaşi şi Suceava.

Prin parcurgerea probei teoretice, elevii au arătat că au cunoştinţe referitoare la situaţiile de urgenţă, iar după probele practice tinerii participanţi au demonstrat că nu duc lipsă nici de îndemânare, curaj şi spirit de echipă.

Probele practice au constat în „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

Evenimentul s-a încheiat cu festivitate de premiere, în cadrul căreia participanţii au fost felicitaţi pentru cunoştinţele teoretice şi practice, implicarea şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă, echipele clasate pe primele locuri fiind recompensate cu diplome şi cupe.

La finalul competiţiei, echipajele care au reprezentat judeţul Suceava, Şcoala Gimnazială nr.1 şi Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, au ocupat un merituos loc II, primul loc fiind adjudecat de reprezentanţii gazdelor, iar judeţul Iaşi s-a clasat pe locul al treilea.

După cum a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, acest concurs are un caracter educativ în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează în scopul dezvoltării capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă, precum şi în scopul promovării în rândul elevilor a atitudinilor şi comportamentelor corespunzătoare.

comments

comments