full screen background image

Primăria Fălticeni propune organizarea unui centru social în clădirea fostului consulat austriac

falt      Preluarea în administrare a clădirii fostului consulat austriac din Fălticeni rămâne un obiectiv al conducerii Primăriei Fălticeni. Un proiect în acest sens a fost propus aprobării Consiliului Local Fălticeni, în şedinţa ordinară din luna martie (2015), dar nu a primit un număr suficient de voturi.

Subiectul preluării imobilului de pe strada Sucevei ar putea fi repus în discuţie după ce Asociaţia „My Promise” din Austria s-a arătat interesată să colaboreze cu Primăria Fălticeni, cu alte instituţii şi oameni de afaceri, pentru organizarea unui centru social axat pe nevoile copiilor şi tinerilor defavorizaţi (educaţie after-school, pregătire profesională, etc). Asociaţia „My Promise” derulează în prezent, la Fălticeni, activităţi caritabile pentru copii proveniţi din sistemul de protecţie.

La invitaţia primarului Gheorghe Cătălin Coman, miercuri, 10 iunie 2015, reprezentanţii „My Promise” şi-au expus intenţiile în cadrul unei întîlniri cu grupul consilierilor PNL, în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, prof. Alexandru Rădulescu. Anterior primarul a avut discuţii şi cu grupul de consilieri PSD.

Paşii care trebuie parcurşi până la realizarea unui eventual parteneriat cu asociaţia din Austria, implică preluarea clădirii (aflată în stare avansată de degradare) de la Consiliul Judeţean Suceava şi accesarea unei finanţări europene pentru lucrări de reabilitare şi modernizare.

„Am ţinut să avem această întâlnire şi cu consilierii PNL pentru că orice discuţie referitoare la intenţii pe care le-am avea legate de destinaţia acestei clădiri trebuie să aibă girul majorităţii Consiliului Local, inclusiv a consilierilor PNL. Anterior am avut o discuţie şi cu grupul consilierilor PSD şi avem susţinerea din partea lor pentru ccea ce intenţionăm să facem.  Avem experienţa unei şedinţe în care propunerea de preluare a clădirii fostului consulat nu a primit un număr suficient de voturi.  Am rugat grupul de consilieri ca, în urma discuţiilor la care au luat parte, analizând intenţiile executivului legate de preluarea imobilului şi accesarea de finanţare externă pentru reabilitare, şi propunerea asociaţiei din Austria, să formuleze un punct de vedere care, în măsura în care va fi favorabil unui viitor proiect social la Fălticeni, ne va permite să revenim cu un proiect de hotărâre pentru preluarea imobilului de pe strada Sucevei. Sper să putem găsi înţelegere, şi să avem împreună un interes comun, acela de a realiza ceva care va veni în sprijinul fălticenenilor”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

comments

comments