full screen background image

Iohannis, declaraţii înainte de a pleca la summitul de la Bruxelles

Klaus Iohannis     Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a pleca la summitul de la Bruxelles. Acesta a explicat importanţa participării României la acest summit.

“Este al şaptelea summit al Uniunii Europene cu ţările latine şi al doilea în format care include şi zona caraibelor. Mizele acestui summit sunt o relaţie inter-regională revigorată, o agendă comună actualizată şi stabilirea unor poziţii convergete în probleme globale. Summitul de la Bruxelles este important din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte America latină şi Caraibi reprezintă o regiune stabilă din punct de vedere politic, iar pe de altă parte este un contributor net la creşterea economică globală. Voi susţine la Bruxelles cele 3 obiective ale summitului:  consolidarea dialogului politic, dezvoltarea legăturilor economice şi cooperarea extinsă” a declarat Klaus Iohannis.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca summitul din această săptămână să fie unul de referinţă. “Pentru România, ca ţară de origine latină, dezvoltarea unui parteneriat biregional UE-America Latină şi caraibi prezintă un interes deosebit.” a spus Iohannis.

comments

comments