full screen background image

Atentat terorist sinucigaş la porţile Templului Luxor

luxor     O maşină capcană, condusă de un terorist sinucigaş, a explodat în urmă cu puţin timp în apropiere de Templul Karnak, un obiectiv turistic major din zona complexului Luxor, sudul Egiptului, anunţă forţele de securitate locale.

Trei persoane înarmate, aflate în maşină, au deschis focul, încercând să străpungă punctul de control de la porţile templului. Doi dintre ei au coborât şi s-au angajat într-un schimb de focuri violent cu poliţiştii, dar cel rămas la volan a reuşit să detoneze încărcătura explozivă.

Cel puţin patru persoane au fost rănite, printe victime fiind poliţiti şi proprietari ai magazinelor de suveniruri din zonă.

Potrivit Ministerului de Securitate egiptean, printre victime nu se află turişti străini, transmite agenţia Mena, cu toate că altă sursă oficială de informaţii indica faptul că există zeci de răniţi, printre care şi turişti, care au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Complexul Templului Karnak, unul dintre cele mai mari situri arhelogice din lume, este cel de-al doilea obiectiv turistic din Egipt, din punct de vedere al numărului de vizitatori, după Piramidele din Gyza.

Potrivit autorităţilor, zilele trecute au fost dejucate alte două atentate terorsite în zonă.

comments

comments