full screen background image

Turneul Internaţional “Cupa Bucovinei” la lupte greco-romane, ediţia I, la Rădăuţi

viva cafe radauti lupte     Sâmbătă, 6 iunie, s-a desfășurat, la Rădăuți, prima ediţie a Turneului Internațional de lupte greco-romane, organizat de Florin Rusu, fost luptător de performanță, antrenor la CSM Bucovina Rădăuți.

Evenimentul a fost sprijinit de Florentina Rotariu, reprezentant al partidei rromilor Pro Europa, și de câţiva sponsori locali, care au făcut tot posibilul ca evenimentul să se desfășoare la cote maxime și în cele mai bune condiții.

Competiția a avut mare succes pe plan local, dar și în rândul invitaților străini care au participat, iar inițiatorii evenimentului lucrează deja la organizarea celei de a doua ediții care se va desfășura anul viitor.

Invitat în studioul Radio VIVA FM Rădăuţi, Florin Rusu, a vorbit despre acest turneu:

“La competiție au participat un număr de 16 cluburi din țară, și un grup mai restrâns din Republica Moldova, de șase sportivi. Concursul l-am organizat în pripă, în trei săptămâni, și din păcate nu au reușit să ajungă mai multe delegații străine pe care ni le-am dorit. Aici menționez Germania, Norvegia, Danemarca, Turcia, Ucraina și alte țări unde noi am trimis invitațiile. Sperăm ca anul viitor, la ediția a doua, să ne organizăm mai bine și să avem o participare cât mai mare”.

Acum antrenor, el însuși fost sportiv de performanță, Florin Rusu este fiul marelui sportiv rădăuțean Ștefan Rusu, multiplu campion mondial, european și local la lupte greco-romane.

În afara concursului sportiv, evenimentul a mai cuprins şi o serie de manifestări culturale, despre care a dat amănunte profesorul Radu Munteanu:

Munteanu: “Este prima ediție a Turneului Cupa Bucovinei la lupte greco-romane. Însă, este mai mult decât atât, a fost un eveniment cultural-sportiv, pentru că este un eveniment care a cuprins trei părți. Vineri, pe data de 5 iunie, a avut loc în Sala Polivalentă a municipiului Rădăuți o lansare de carte. Cartea se numește “Ștefan Rusu – sportiv de legendă”, o ediție scrisă, redactată și îngrijită de către profesorul Gheorghe Schipor. La această masă au participat, pe lângă legenda noastră, multiplul campion mondial, european și campion olimpic Ștefan Rusu, antrenorul emerit Virgil Gherasim, antrenorul care l-a descoperit și l-a pregătit. Alături de el a fost dl Mircea Covătaru, un alt antrenor emerit care acum locuiește în zona Piatra Neamț, Ilie Munteanu, cel de al doilea antrenor emerit al Rădăuțiului, plus alți oameni de valoare din partea Federației Române de lupte greco-romane, domnul Penciu Constantin, a participat un arbitru internațional FILA, dl. Ovidiu Lazăr, profesori și antrenori din zona Rădăuți și de la cluburile care au participat, sâmbătă, în data de 6 iunie, la competiția de lupte greco-romane, și bineînțeles, oamenii de suflet care au fost alături de noi”.

Doina CRAIU

Radio VIVA FM Rădăuți

comments

comments