full screen background image

Material lemnos confiscat de poliţişti, în mai multe localităţi din judeţ

furt lemne     În dimineaţa de luni, la ora 05.18, pe drumul forestier Sălărtuc, de pe raza comunei Vatra Moldoviţei, a fost depistată o autoutilitară care transporta material lemnos, fără documente de proveniență.

Autovehiculul era condus de un bărbat, de 55 de ani, din comuna Vama.

Întrucât acesta nu a putut prezenta nici un document de proveniență, s-a dispus confiscarea cantității de 7,6 mc de lemn rotund de rășinoase și sancționarea contravențională a conducătorului auto.

La ora 17.30, pe DJ 208 D, pe raza comunei Mitocu Dragomirnei, a fost oprită în trafic autoutilitara condusă de un bărbat, de 53 de ani, din Suceava, care transporta lemn de foc.

După controlul efectuat s-a constatat că acesta nu deţine documente de provenienţă şi transport pentru cantitatea de 2 mc de lemn foc fag.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 2 mc de lemn.

La ora 17.58, un pădurar, din cadrul Ocolului Silvic Privat Bucovina, a sesizat faptul că persoane necunoscute, în noaptea de 7/8 iunie, au tăiat de pe picior arbori nemarcați din fondul forestier proprietatea Primăriei Vatra Moldoviței, material lemnos ce a fost transportat cu taful în curtea unui bărbat, din comuna Vatra Moldoviței.

În baza celor sesizate, la locuința acestuia fost identificată o stivă de arbori, despre care susnumitul a declarat că provine din pădurea sa proprietate.

Din primele activități desfășurate la fața locului s-a stabilit că arborii au fost tăiați de pe picior, în număr de patru arbori nemarcați, cu un volum total de aproximativ 9 mc, în valoare de circa 1.800 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de taiere ilegală de arbori nemarcați și furt de material lemnos.

comments

comments