full screen background image

Harşovschi: “Primăria Suceava nu intenţionează să facă un masacru, nici să eutanasieze toţi câinii din adăpost”

hars 2     Viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, a adus, luni, amănunte în legătură cu proiectul neaprobat de colaborare între Consiliul Local și Fundația germană Pro Animals Tina.

El a declarat că decizia aleșilor locali a fost motivată de suspiciunile legate de activitatea asociației, care a înaintat plângeri, la Poliție, împotriva municipalității, pe tema strângerii de pe străzi a câinilor comunitari.

Potrivit lui Harşovschi, Fundația “Pro Animals Tina” își continuă activitatea la padocurile din lunca orașului, acolo unde sunt 1.100 de câini.

Harşovschi: “În adăpostul din Lunca Sucevei, Fundația “Pro Animals Tina” este prezentă acolo, pe bază de voluntariat. Noi am spus: nimeni afară, dorim să colaborăm, dar să colaborăm în condiţii clare, precise şi transparente, cu toată lumea. Doctorii sunt în adăpost, participă la binele câinilor din adăpost. Primăria municipiului Suceava nu intenţionează să facă un masacru, nici să eutanasieze toţi câinii din adăpost. Se fac tot felul de teritpuri, în aşa fel încât în adăpost să fie aglomeraţie, să se spună că lucrurile sunt scăpate de sub control şi anumite fundaţii sau asociaţii să beneficieze de fonduri din străinătate.”

Harşovschi a mai adăugat că eutanasierea câinilor bolnavi și bolnavi este făcută de un medic de liberă practică, cu respectarea legislației.

comments

comments