full screen background image

30 de permise de conducere reţinute şi amenzi de peste 200.000 de lei, după 3 zile de controale ale Poliţiei Rutiere

politia_rutiera     În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice fără a respecta regimul legal de viteză, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, în zilele de 5, 6 şi 7 iunie, între orele 07.00-13.00 şi 15.00-20.00, Serviciul Rutier şi birourile/formaţiunile de profil din teritoriu au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare.

În cadrul acţiunii au fost reţinute 30 de permise de conducere pentru diverse abateri (17 pentru depăşirea regimului legal de viteză, 11 pentru depăşiri neregulamentare şi 2 pentru alte abateri).

De asemenea, au fost reţinute şi 3 certificate de înmatriculare.

Au fost aplicate 683 de sancţiuni, în valoare de 210.212 lei.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză – 455.

Un bărbat de 28 de ani a condus autoturismul pe un sector cu restricţie de 50 km/h cu viteza de 124 km/h. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Pe 5 iunie, un alt bărbat, de 36 ani, din Iaşi, a condus autoturismul, pe DN 2, pe raza localităţii Drăguşeni, cu viteza de 110 km/h, pe un sector de drum cu limitare 60 km/h (+50) şi a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară. A fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării.

comments

comments