full screen background image

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman: “Lucările sunt în grafic la Nada Florilor”

Fata in Fata coman 0206     Pe 1 iunie, s-au încheiat manifestările reunite sub genericul “Primăvară fălticeneană”.

Invitat în emisiunea Față în față, realizată, marți, la Radio VIVA FM Fălticeni, primarul localităţii, Cătălin Coman, a declarat că este foarte mulţumit de modul în care s-au derulat evenimentele

Coman: “Ziua de 1 iunie am marcat-o aşa cum se cuvine, aşa cum fac de când sunt primar, de 3 ani de zile încoace. Pentru că, într-adevăr, este o sărbătoare a celor mici, o sărbătoare care trebuie cinstită aşa cum se cuvine. Practic, am avut o sumedenie de activităţi, de toate nivelurile – artistice, culturale, sportive. Am încercat să antrenăm în activităţi concrete un număr cât mai mare de copii, alături de părinţi, alături de bunici, pentru că face parte din tot ceea ce înseamnă formarea personalităţii, pentru toate vârstele. În jur de 90.000 de lei au fost cheltuielile de la bugetul local, pentru toată luna. Am avut manifestări şi de 1 mai şi de Înălţare tot felul de activităţi.”

Lucrările sunt în grafic la baza de agrement “Nada Florilor” din Fălticeni.

Primarul Cătălin Coman este convins de faptul că proiectul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

Coman: “Lucrările sunt în grafic, se lucrează intens. Graficul este făcut bine. Vă daţi seama, sunt bani europeni, un proiect extrem de serios, un proiect extrem de complex, nu ne putem permite să umblăm cu jumătăţi de măsură. Lucrările avansează şi mă bucur că şi constructorul a înţeles faptul că suntem condiţionaţi de timp, pentru că trebuie să-l terminăm până la sfârşitul anului, fiind pe exerciţiul financiar 2007-2013 al Uniunii Europene. Prractic, cu acea dispensă de 2 ani dată de UE, am putut să accesăm şi să creionăm acest proiect. Se lucrează intens, eu, personal, cel puţin o dată pe zi sunt la faţa locului, pe şantier. Încerc să impulsionez pe cât pot şi, mai în glumă, mai în serios, spuneam constructorului că sunt în stare să iau şi o lopată, dacă e nevoie, pentru a finaliza la timp acest proiect extrem de frumos.”

Cătălin Coman a reluat promisiunea că, la sfârșitul lunii august, lucrările la strada Sucevei vor fi terminate, dacă nu se va întâmpla ca vremea să strice foarte tare planurile.

El a vorbit despre lucrările care vor fi efectuate, în perioada următoare, pe respectiva arteră de circulaţie.

Coman: “În mod normal, undeva pe la sfârşitul lunii august lucrările vor fi încheiate, Chiar am discutat din nou cu constructorii şi m-au asigurat că efectivele cu care lucrează vor fi sporite. S-au ţinut de cuvânt şi data trecută. Practic, astăzi (n.r. – marţi) erau 5 echipe care lucrau, simultan, la scuarul de pe mijloc, la trotuarele cu pavele, la tot ceea ce înseamnă decolmatarea şi curăţirea sistemelor de colectare a apelor pluviale, plus primul strat de binder pe săpătură. Pentru că va mai veni încă un strat de binder, pe întreaga suprafaţă, apoi încă un strat de uzură, plus tot ceea ce înseamnă straturi intermediare, pentru aşa-zisele preluări şi egalizări, acolo unde diferenţele de nivel sunt mult mai mari. Erau 5 echipe simultan şi mi s-a spus că, de luni, vor veni mai multe echipe, şi pe partea de asfaltare şi pe partea de frezare.”

comments

comments