full screen background image

Noi acuzații în scandalul de corupție de la FIFA

fif     Ricardo Teixeira, fostul preşedinte al Confederaţiei braziliene de Fotbal, este cel mai nou acuzat în caracatiţa corupţiei de la vârful organizaţiei FIFA. El ar fi transferat în jur de 147 de milioane de dolari între conturile sale, o mişcare neobişnuită ce a atras atenţia inspectorilor. Teixeira a demisionat, în 2012, după 23 de ani la conducerea Federaţiei.

Între timp, preşedintele Federaţiei columbiene de Fotbal a negat că oamenii săi au acceptat mită, aşa cum susţin procurorii americani.

Cinci oficiali sud-americani ar fi primit mită pentru acordarea ilicită a drepturilor de difuzare a următoarelor patru ediţii ale Cupei Amercii.

Procurorii se apropie tot mai mult de Sepp Blatter, preşedintele reales la conducerea FIFA. Secretarul-general al Federaţiei şi mâna dreapta a acestuia, Jerome Valcke, a cerut transferarea a zece milioane de dolari către unul dintre oficialii arestaţi săptămâna trecută la Zurich pentru corupţie.

Procurorii au dovezi că Valcke a dispus efectuarea tranzacţiilor, dar nu şi că ştia că banii vor fi folosiţi drept mită.

comments

comments