full screen background image

Guvernul nu renunță la alocațiile diferențiate

bani romanesti noi     Primul care a vorbit despre alocații diferențiate a fost premierul Victor Ponta, care nu vrea alocaţie egală pentru toţi copiii, ci în funcţie de venitul părinţilor. Într-o intervenție la Digi24 ministrul Muncii, Rovana Plumb, a confirmat că guvernul lucrează la acest proiect, despre care spune că va fi gata spre sfârșitul anului.

„Lucrăm la un pachet de măsuri. Peste tot în Uniunea Europeană alocaţiile se dau diferenţiat. Fie în funcție de veniturile părinţilor, fie în funcție de vârsta copilului. Deocamdată lucrăm la pachet, pe măsură ce va fi aproape de finalizare, va intra şi în dezbatere publică în așa fel încât sistemul de asistență socială să ţintească pe nevoile copilului şi familiei. Deocamdată suntem pe la mijloc. Un orizont ar fi septembrie, octombrie”, a declarat Rovana Plumb.

„Nu există posibilitatea ca unii să primească mai mult și alții să nu mai primească deloc. Noi am mărit cu încă 42 de lei alocația pentru 500.000 de copii care vin din familii defavorizate. Ei voi primi, pe lângă cei 84 de lei, 42 de lei în plus. Nu există posibilitatea ca un copil să nu primească alocaţie”, a completat ministrul Muncii.

comments

comments