full screen background image

Suceava se pregăteşte pentru “Festivalul Congresului Uniunii Internaţionale de Cinema” din 2016

unica 1     Municipiul Suceava se pregăteşte pentru “Festivalul Congresului Uniunii Internaţionale de Cinema”, care se va desfăşura între 19 – 26 august 2016.

De vineri, până duminică, o delegaţie a Comitetului “Unica”, formată, din 9 membri, din 8 ţări, vizitează Suceava.

Delegaţia va verifica stadiul şi condiţiile de organizare a Festivalului din 2016, precum şi traseele turistice pe care delegaţii de la Festival le vor parcurge în cele două excursii programate.

Potrivit  vicepreşedintelui Asociaţiei Naţionale a Cinecluburilor din România, Emil Mateiaş, municipiul Suceava a fost ales din 4 oraşe din ţară, pentru a găzdui anul viitor festivalul “Unica”, pentru că are şi un binecunoscut club de film şi anume “VideoArt”.
Primarul Ion Lungu a primit, vineri, din partea Comitetului, o medalie şi, totodată, a fost propus ca preşedinte de onoare al comitetului de organizare a Festivalului Unica 2016.

Lungu: “Mă onorează şi mă obligă. Este o onoare pentru oraşul nostru să găzduiască un asemenea eveniment. Este o onoare pentru oraşul noastru ca, aici, la Suceava, să aveam o delegaţia atât de importantă a Comitetului Unica, din foarte multe ţări europene, toată lumea bună aici, la Suceava. Acest festival Unica, în afară de eveniment cultural, se doreşte a fi şi un eveniment de promovare a turismului. Nu întâmplător, Pimăria a pregătit o clădire de 3 milioane de euro şi, de asemenea, am reabilitat principalul momument de cultură şi patrimoniu al oraşului şi anume Cetatea de Scaun a Sucevei.”

10 persoane din municipiul Suceava vor merge la Sankt Petersburg, în perioada 4-13 septembrie, pentru a prelua steagul „UNICA” al Festivalului şi Congresului Uniunii Internaţionale de Cinema. Festivalul se va ţine anul viitor, la “Centrul Cultural Bucovina”.

comments

comments