full screen background image

Bărbaţi prinşi la braconat în Dumbrăveni, pe râul Siret

plasa monofilament     Joi, în jurul orei 10.00, lucrători din cadrul Postul de poliție Dumbrăveni au identificat, în zona ”Plaviște”, de pe raza localității, un autoturism, parcat pe malul râului Siret și, în amonte, la o distanță de aproximativ 500 de metri, 4 persoane care braconau.

La vederea polițiștilor, suspecții au fugit în liziera din apropiere, reușindu-se prinderea unuia dintre aceștia, respectiv un tânăr, de 26 de ani, din judeţul Botoşani.

Totodată, polițiștii au identificat două plase monofilament, amplasate pe cursul râului Siret, și alte trei depozitate în saci de rafie și abandonate pe marginea râului, în lungime totală de 250 de metri.

Din cercetări, polițiștii au stabilit identitatea deținătorului plaselor monofilament, respectiv un bărbat, de 46 de ani, din aceeaşi localitate, prezent și el la comiterea faptelor.

În cauză, s-a dispus confiscarea plaselor monofilament și indisponibilizarea autoturismului la sediul de poliţie.

În urma comiterii infracțiunilor nu s-au produs pagube, peștii prinși în plase fiind eliberați în mediul acvatic.

Cercetările continuă față de cei doi bărbaţi, sub aspectul comiterii infracțiunii de “deținerea sau utilizarea de plasă monofilament” și pentru identificarea celorlalte persoane participante la comiterea faptelor.

comments

comments