full screen background image

Contractul de salubritate va fi reanalizat de consilierii locali suceveni

deseuri-menajere     Prefectura cere Consiliului Local Suceava să reia, în ședința de joi, dezbaterea hotărârii în baza căreia serviciul de salubritate a fost preluat de asocierea de firme “Florconstruct – Diasil”.

Solicitarea survine unor plângeri înaintate de fostul operator “Rosal”, căruia, deși i s-a oferit posibilitatea să ridice deşeurile menajere din jumătate de municipiu, alături de celelalte două firme, a refuzat oferta.

Preluarea serviciului s-a făcut pe motiv de forţă majoră, în caz contrar municipiul reședință riscând să rămână sub gunoaie.

În solicitarea semnată de prefectul Constantin Harasim se menționează că, dacă aleșii locali nu revocă decizia, “vor preciza clar şi neechivoc motivele care stau la baza convingerii lor”.

De asemenea, orice alte menţiuni considerate relevante vor fi prezentate cu indicarea actelor normative în vigoare şi a documentelor la care se face referire.

“Rosal” cere anularea hotărârii Consiliului Local prin care s-a făcut atribuirea directă a salubrizării până la stabilirea unui câștigător prin licitație, opinând că situația “nu putea fi caracterizată de forță majoră”.

În schimb, în răspunsul întocmit de Primărie, se precizează că au fost invitați să participe la negocieri 14 agenți economici din domeniu, printre care și “Rosal”, dar că “acesta a refuzat, preferând să depună mai multe contestații sau plângeri”.

comments

comments