full screen background image

Camera Deputaților a adoptat ordonanța privind modificarea modalității de câștig la loteria bonurilor

loteria bonurilor fiscale     Camera Deputaţilor a adoptat modificarea ordonanței pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, prin care numărul câștigătorilor se va limita la 100. Actul a fost adoptat cu cu 183 voturi “pentru”, 91 “împotrivă” şi 10 “abţineri”, informează Mediafax.

Deputații au introdus amendamentele propuse de Ministrul Finațelor, Eugen Teodorovici, pentru ca sumele câștigate să fie mai mari.

Reprezentanții PNL nu sunt de acord cu această schimbare. Deputatul PNL Andreea Paul susține că este vorba de o “păcăleală fiscală’ şi că se foloseşte Codul Fiscal ca instrument de imagine.  Și deputatul Gheorghe Ialomiţianu este de părere că “sistemul este greoi, premiile sunt foarte mici”.

Cei care dețin un bon câștigător trebuie să-l depună la unitatea teritorială a unității fiscale, de unde vor primi o copie pe care este scris că este conform cu originalul şi conţine un număr unic de înregistrere atribuit automat printr-o aplicaţie informatică la nivel naţional.

Potrivit noilor prevederi, la extragerea bonurilor fiscale vor fi declarați câștigători maxim 100 de participanți.  În cazul în care există mai multe bonuri declarate câștigătoarea, se va apela la o extragere aleatorie, în urma căreia vor fi desemnați cei 100 de câștigători.

Pentru a asigura transparența, lista cu bonurile prin care au fost revendicate premiile va fi publicată atât pe site-ul Ministerului Finanţei Publice, cât şi pe cel al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală.

comments

comments