full screen background image

Ponta, despre inundațiile din nordul țării: Concentrăm toate resursele necesare

ponta     Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, că vicepremierul Gabriel Oprea l-a informat cu privire la măsurile luate pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din nordul țării și a asigurat că vor fi concentrate “toate resursele necesare” pentru reparații și pentru a nu avea “pierderi mai mari decât s-a întâmplat până acum”.

“În ceea ce privește ce avem în acest moment foarte urgent, am vorbit puțin mai devreme cu domnul Oprea (n.r. Gabriel Oprea) referitor la situația din nordul țării, m-a informat despre toate măsurile pe care le-a luat pentru a înlătura efectele inundațiilor, pentru a interveni cu tot ceea ce se poate interveni și mă va informa de asemenea la ședința de Guvern ( de miercuri n.r.)”, a precizat Ponta, după întâlnirea sa și a președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, cu președintele Adunării Naționale a Republicii Serbia, Maja Gojkovic.

Totodată, șeful Guvernului a asigurat că vor fi luate toate măsurile pentru a limita pierderile din zona afectată.

“Vreau doar să vă asigur că, sub coordonarea domnului Oprea, a Ministerului de Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență, concentrăm toate resursele necesare să reparăm ceea ce e de reparat și să nu avem pierderi mai mari decât s-a întâmplat până acum”, a mai precizat Ponta.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus prefecților și șefilor structurilor pentru situații de urgență din județele vizate de avertizări hidrologice de cod roșu, portocaliu și galben de inundații să fie prezenți în teritoriu pentru a acorda sprijin populației.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, miercuri dimineața, cod roșu de inundații pentru bazinele Maja (județul Satu Mare și Sălaj), Sălaj (județele Sălaj și Maramureș) și Bârsău (județul Maramureș), valabil până la ora 14,00, cod portocaliu pentru bazinele hidrografice din județele Maramureș, Satu Mare, Cluj, Bihor, Bistrița Năsăud și Sălaj, valabil până la ora 14,00, precum și cod galben pentru județele Maramureș, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Sălaj și Mureș, valabil până la ora 23,00.

Conform MAI, la nivelul celor trei județe aflate sub cod roșu acționează în teren pentru limitarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice peste 800 de pompieri militari, sprijiniți de echipe de poliție și jandarmi, cu mijloacele tehnice aflate în dotare.

Comunicatul precizează că, în ultimele 24 de ore, ca urmare a manifestării fenomenelor hidro-meteorologice, echipajele inspectoratelor pentru situații de urgență au intervenit pentru evacuarea preventivă a 22 persoane din județul Sălaj, a unui cetățean din Poiana Corbului, județul Satu Mare și a altuia din județul Maramureș, aflați în pericol din cauza producerii unor viituri. În două școli din județul Sălaj, în localitățile Chieud și Chieșd au fost suspendate cursurile miercuri dimineața, ca măsură preventivă.

comments

comments